Idén is fiatalok ezrei a keresztény konferencián Egyiptomban

2013.10.10 15:11
A blog szerkesztője: Általában csak összefoglalót szoktam írni az ilyen cikkekből, de ez most olyan nagyszerű és örvendetes, hogy az egészet egy az egyben lefordítom és közzéteszem itt. Ha emlékeztek többször írtam az Egyiptomot is magába foglaló iszlám országokért folytatott kijelentés-alapú közbenjárásról, és az ezzel kapcsolatos látásról, illetve az azóta megfigyelt eseményekről. A cikk alján az Egyiptom címkére kattintva megtalálhatjátok ezeket - például a keresztény ifjúsági konferencia tavalyi rendezvényéről, vagy az utcai dicsőítésekről is olvashattok.
A Breaking Christian News hírlevele által jutott el hozzám az Open Doors USA beszámolója. - O.Gy.
- - - - -
 
TÖBB MINT 11.000 EGYIPTOMI FIATAL GYŰLT ÖSSZE A SIVATAGBAN, HOGY ODASZÁNJÁK AZ ÉLETÜKET KRISZTUSNAK
 
"Egy olyan hatalmas tömeg vett körül, ahol mindenkit a szeretetre és a megbocsátásra tanítanak. Az őszinte szeretetük szellemisége, és az az angyali dicsőítés még most sem ment ki a fejemből!" - egy muszlim újságíró.
 
 
Miközben ingatag politikai és biztonsági helyzet van Egyiptomban, beleértve annak az 53 embernek a halálát is, amely a biztonsági erők és a korábbi elnök, Mohammed Morszi támogatói között kitört harcok következményeként történt a múlt hétvégén, nehéz elképzelni, hogy valóság lehet egy hatalmas, három napos keresztény konferencia megtartása, ahol több mint 11.000 fiatal vesz részt 250 gyülekezetből, minden felekezetből.
 
Pedig szeptember 26-28 között már ötödik alkalommal rendezték meg a "One Thing 2013" évenkénti ifjúsági konferenciát, Kairótól 70 mérföldre északra, egy sivatagi konferencia csarnokban. ("Egyetlen Dolog 2013" - az elnevezés valószínűleg a zsoltár igehelyének angol fordítású idézetére utal, amelyben Dávid "csak egyet" kér az Úrtól... angolul "one thing" - a fordító megjegyzése)
 
Fiatalok ezrei gyűltek össze, hogy Isten akaratát keressék, de nemcsak a saját életükre nézve, hanem a saját országuk, Egyiptom érdekében is. Nagyszabású szervezőmunka segítségével szállították a több ezer embert a saját városaikból és falvaikból a konferencia helyszínére. Körülbelül 4000 fiatal utazott Egyiptom egészen déli részéről, noha az ország vonatközlekedése jelenleg biztonsági okok miatt szüneteltetve van.
 
Nagyjából 7000 fiatal pedig napról napja ingázott Kairóból, Alexandriából és más közeli városokból, hogy részt tudjanak venni a konferencián. Az, hogy az emberek a kijárási tilalom idején is időben érkeztek és indultak vissza a helyükre, valamint hogy a buszok mindenhová biztonságban eljutottak, egy naponkénti csoda volt. Ezeknek a buszoknak és autóknak a százai közül egyik sem keveredett sem nagyobb, sem kisebb közúti balesetbe - amit a keresztény egyiptomiak egyáltalán nem vesznek magától értetődőnek.
 
Ezek a fiatalok azért jöttek, hogy meghallják, mit szól az Úr hozzájuk, és hogy odaszánják az életüket és fiatal éveiket Neki. A konferencia fő imádsága az volt, hogy Isten válassza el ezeket a fiatalokat, mint egy megszentelt teljes generációt Önmaga számára és az Ő Királyságának a munkájára.
 
Arra bátorították őket, hogy az Úrhoz hűségesen éljenek; hogy szeretetteljes szívvel álljanak készen az Ő időzítését éberen várva, hogy amikor eljön a napja, hogy az Úr kiküldje az Ő jeleit és csodáit, akkor ezeknek az egyiptomi hívőknek a generációját készen találja arra, hogy fogadják az Ő dicsőségét, és megcselekedjék az Ő munkáját a földön, amint az a mennyben van. Milliók nézték a konferencia előadásait élőben két keresztény csatornán is, míg az interneten tízmilliók nézték az élő közvetítést. Az internetes látogatók nem csak Egyiptomból nézték az adást, hanem az egész Közel-Keletről, sőt a világ többi részéről is.
 
Egy muszlim újságíró, aki kíváncsiságból ment el a konferenciára a barátaival, ezt írta a facebook-on: "Az utóbbi három nap során egy nagyszabású keresztény ifjúsági konferencia eseményeinek a tanúja voltam, ahol emberek tömegei gyülekeztek össze egyetlen téma köré szerveződve: ez pedig a szeretet, ami a kereszténység lényege. Néhány muszlim barátommal mentem el, és teljesen lenyűgözött minket a szeretet szelleme, ami az egész teret betöltötte, olyan emberek részéről, akik nemrég még súlyos támadásokat sorozatát szenvedték el, gyújtogatásokat, fosztogatásokat - akik komoly szenvedéseket éltek át a fanatikus muszlimok (akciói) miatt. Egy olyan hatalmas tömeg vett körül, ahol mindenkit a szeretetre és a megbocsátásra tanítanak. Az őszinte szeretetük szellemisége, és az az angyali dicsőítés még most sem ment ki a fejemből!"
 
Egyiptom, az Open Doors 2013 világméretű figyelő listáján a keresztényeket leginkább üldöző országok között a 25. helyen áll.

 

Forrás: Gyuri naplója