A gyógyulás elnyerésének módja 3.Imádkozni egy akarattal

 

3.  Imádkozzunk egy akarattal a Máté 18:19 alapján

 

Máté 18:19-20.
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az ÉN NEVEMBEN, ott vagyok közöttük.

 Ahol jelen van két ember, aki egy akaraton imádkozik, Jézus ott van közöttük, és gondoskodik arról, hogy megtörténjen, amiben megegyeztek. Jézus itt nem a gyülekezeti összejövetelről beszél, bár Ő jelen van a gyülekezeti összejöveteleken.

Ha két ember egy akaraton van, és Jézus nevében követeli szerettei gyógyulását, imáikra egész biztosan megjön a válasz, mert Istennek gondja van arra, hogy az Ő Igéjét beteljesítse.

Az Ige azt mondja: „ketten közületek a földön.” Nem azt mondja, hogy ketten közületek a mennyben. Csupán két ember. Ez teljesen „testközelbe” hozza a dolgot: oda, ahol mi vagyunk. A „bármely dolog”-ba pedig beletartozik a gyógyulás is, nemde?

Ez a két ember lehet férj és feleség. Feleségem és én csodálatos válaszokat kaptunk a közös akaraton elmondott imáinkra.

„Ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön, bármely dolog felől, amit csak kérnek…, MEGADJA NÉKIK az én Mennyei Atyám.” Jézus nem azt mondta, hogy talán megadja nekik. Nem azt mondta, hogy ez egy lehetőség. ”MEGADJA NÉKIK az én Mennyei Atyám.”

Sokszor megtörténik, hogy emberek megkérnek arra, hogy egy akaraton imádkozzam velük anyagi, testi és szellemi szükségleteikért. Megegyezünk, hogy a szükséglet már be van töltve, ezért dicsérjük Istent, mert egy akaraton vagyunk abban, hogy ez meg fog történni. Hit által ebben a pillanatban már megvan, és úgy tekintjük, hogy már meg is történt.

Miután így imádkoztam, megkérdezem:

-         Testvérem, akkor ez már el is van intézve?

Tízből nyolcan azt mondják erre:

-         Hagin testvér, én nagyon remélem, hogy igen.

Erre kénytelen vagyok azt mondani nekik:

-         Nem, nem, nincs. Nincs elintézve. Én hiszek, te pedig csak reménykedsz. Nincs köztünk egyetértés ebben. Ez így nem működött.

Nincs értelme annak, hogy Istent vádoljuk és olyan fényben tüntessük fel a Bibliát, mintha nem működne. Barátaim, ha ez nem működött, akkor mi nem működtettük – mert Jézus Krisztus nem hazudhat. Be kell ismernünk, hogy „én nem tettem meg”, és ki kell igazítanunk magunkat.

Ezt tette egy fiatal pünkösdi evangelista is az 1930-as évek elején, amikor tuberkulózisban haldoklott. Ő maga mesélte el nekem a történetet. Már nem tudott felkelni az ágyból és mindkét oldalon vérzett a tüdeje. Családjával együtt ki kellett költözniük apósa farmjára.

Ez a fiatal evangelista annyi erőért könyörgött Istenhez, hogy fel tudjon kelni az ágyból és eljusson a negyed mérföldnyire lévő kis fás és bokros részhez. Elért a kis fás részhez és kimerülten összeesett.

Ahogy ott feküdt és erőt próbált gyűjteni az imádkozáshoz, elgondolkodott: bármerre is jártam. Mindenütt kértem, hogy imádkozzanak a gyógyulásomért. Emberek százai imádkoztak értem. Emberek ezrei imádkoztak már értem. Amerika minden gyógyító evangelistája rám tette már a kezét. Mindenki imádkozott már értem…

Ekkor végre belátta: „Istenem, elrontottam! Egyáltalán nem fogok imádkozni. Nincs értelme annak, hogy imádkozzam. Már látom, hogy hol tévedtem. Nem is kellett volna ezeket az imákat kérnem! Azzal próbálkoztam, hogy mások imádkozzanak értem. Megpróbáltam rávenni Istent arra, hogy adjon meg nekem valami, amiről Ő azt mondja, hogy már az enyém!

A Biblia azt mondja, hogy én meggyógyultam. Uram, én itt fogok feküdni a hátamon és dicsérni foglak Téged. Addig foglak dicsérni Téged, amíg a gyógyulásom valóságba nem jön.”

Így folytatta: „Először csak halkan suttogtam:

-         Dicsőség az Úrnak. Dicsőség Istennek. Halleluja. Köszönöm Jézusom.

Miután vagy tíz percen keresztül suttogtam, hogy „Köszönöm Jézusom”, lett annyi erőm, hogy könyökömet a földre támasztva felemeljem kezemet, és így dicsérjem Istent még úgy tíz percig. Ekkora már annyi erőm lett, hogy rendesen felemeljem kezeimet, és a hangom is felerősödött. Kér óra elteltével pedig már felállva kiáltottam, hogy:

-         Dicsőség Istennek!

Olyan hangosan, hogy valaki mérföldekről meghallotta a hangomat.”

Látjátok, amikor ez a férfi elkezdett egyetérteni azzal, amit Isten Igéje mond és cselekedett is Isten Igéje alapján, eredményt ért el!

 

(Forrás: KENNETH E. HAGIN - Hét dolog, amit tudnod kell a szent gyógyulásról c. könyv)