A gyógyulás olykor fokozatos

 

A GYÓGYULÁS NEM MINDIG AZONNALI,  OLYKOR FOKOZATOSAN MEGY VÉGBE

 Ha ezt nem ismerjük fel, néha hibát követünk el és kudarcot vallunk Istennel.

Egyszer valaki azt mondta nekem:

-         Hagin testvér, a bibliai időkben az emberek mindig azonnal meggyógyultak. – erre én azt feleltem:

-         És mi a helyzet a tíz bélpoklossal? A Biblia azt írja, hogy meggyógyultak, „míg odamenének.” (Lukács 17:14)

Egy asszony írta nekem: „Beálltam az Ön imasorába tíz hónappal ezelőtt. Amikor rám tette a kezét, elestem az erő alatt, viszont semmi változást sem éreztem. Volt egy agyvérzésem, melynek következtében teljesen érzéketlenné vált a bal karom és lábam, és csak mankó segítségével tudtam járni.

Azt hiszem, az emberek sem gondolták, hogy meggyógyultam, mert az összejövetelről még mankóval távoztam. Amikor körülbelül két háztömbnyire voltam már a gyülekezeti épülettől, hirtelen valami izzó melegség járta át a lábamat, és az érzékelés visszatért a karomba és lábamba. Most mindkettő rendben van.

Történt azonban még valami. Én már negyven éve dohányoztam akkor. Tudtam, hogy ez helytelen, és le akartam szokni, de nem sikerült.

De amióta Ön imádkozott értem, egyetlen szál cigarettát sem szívtam el. Még csak meg sem kívántam.”

Dicsőség Istennek, Isten ereje tett ezt. Nem mindig lehet azonnal megállapítani, hogy mi is történt.

Jó példa az az asszony, aki néhány hónappal azután írt nekem, hogy tartottunk egy rádiós összejövetelt Texasban. Mivel az izületi gyulladás áldozata volt, neki is mankóval kellett járnia, és ő sem gyógyult meg azonnal az ima után.

Így mesélte: „Ismét a mankóra támaszkodtam, visszamentem a könyves asztalhoz, majd kimentem az autómhoz, a könyveket feltettem a tetejére, és éppen a táskámban kotorásztam a kulcsaimat keresve, mikor hirtelen felfedeztem: Meggyógyultam! Akkor jött valóságba a gyógyulás, amikor az autó mellett álltam. Két hónap telt el azóta, és soha többé nem kellett használnom a mankómat. Meggyógyultam, és szeretnék köszönetet mondani Önnek.”

A tíz leprás menet közben gyógyult meg. A Biblia azt is elmondja, hogy Jézus szolgálata során a királyi udvari ember fia is attól az órától fogva „kezdett megkönnyebbedni”, hogy Jézus imádkozott érte. (János 4.) Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy egyre jobban érezte magát attól az órától kezdve, amikor szolgáltak felé, amíg meg nem gyógyult.

A Biblia azt mondja: „betegekre vetik kezeiket, és azok meg fognak gyógyulni.”
(Márk 16:18) Néha ez így működik. Tudnunk kell, hogy a gyógyulás nem mindig azonnal következik be. Amikor azonnal megtörténik, adj érte hálát Istennek, néha azonban fokozatosan megy végbe.

Dr. John Lake azt mondta, hogy az azonnali gyógyulás néha „átok” is lehet, mert néhány ember meggyógyul, elmegy, és megfeledkezik Istenről. Ő hitte, hogy a fokozatosan gyógyuló emberek megértik, hogy ahogy Istennel járnak, egyre jobban és jobban lesznek, és ez az ismeret felbecsülhetetlenül értékes lesz számukra.

 

 (Forrás: KENNETH E. HAGIN - Hét dolog, amit tudnod kell a szent gyógyulásról c. könyv)